Μερικά tips

  • Το έγχυμα στην περίπτωση των αρωματικών φυτών θα πρέπει να παρασκευάζεται και να καταναλώνεται αμέσως ζεστό ώστε να διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά του.
  • Όσο περισσότερο παραμένουν τα βότανα στο ζεστό νερό, τόσο ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση έχει το παραγόμενο έγχυμα
  • Όσο πιο σκουρόχρωμο είναι το έγχυμα τόσο περισσότερες ουσίες έχει παραλάβει. Ενδέχεται, όμως, να είναι πικρό στη γεύση και με δυσάρεστο άρωμα λόγω της μεγάλης πυκνότητας των ουσιών.
  • Μερικά βότανα πικρίζουν πολύ όταν παραμένουν στο νερό για πολύ χρόνο. Αποφεύγεται να αφήνεται για περισσότερο από 3-5 λεπτά στο ζεστό νερό το φασκόμηλο, τον δίκταμο…