Σιρόπι

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το έγχυμα και το αφέψημα θα πρέπει να καταναλώνονται τη μέρα παραγωγής.

Ένας τρόπος να τα διατηρήσουμε είναι η δημιουργία σιροπιού με μέλι ή ακατέργαστη (μαύρη) ζάχαρη. Η γλυκύτητα βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις βήχα, ενώ καλύπτει τη γεύση και το άρωμα όταν αυτά είναι δυσάρεστα.

Τρόπος παρασκευής – Ποσότητες – Δόσεις

  • Θερμαίνουμε το έγχυμα ή το αφέψημα, προσθέτουμε το μέλι ή την ακατέργαστη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε σκουρόχρωμο, γυάλινο μπουκάλι με πώμα από φελλό ώστε να μην εκραγεί σε περίπτωση που μέσα στο μπουκάλι γίνουν ζυμώσεις.
  • Μια τυπική δόση είναι 5-10 mL, 3 φορές τη μέρα.